5 Haziran 2012 Salı

Bu sefer dikişe el attım :)


Bu sefer de dikişe el atayım dedim. Dikiş bloglarını gezdikçe ruhumdaki istek kabardı ve hiç bir dikiş deneyimim olmamasına rağmen gözümü kararttım. Tabi öncelikle elimin altında olması gereken şeyleri aldım. İşte dikiş makinem, kullanma kılavuzundan çözebildiğim kadarıyla ayarlarını öğrendim sayılır.


Bunlar dikiş için gerekli malzemeler, dikiş setinin içinde makas, teğel sökücü, iğneler, mezura, iplikler falan var.


 Bu kumaşları ise yeni aldım, bazıları Salı pazarından bazıları ümraniye kumaşçılar sokağından, ama en sağdaki annemden (vintage sayılır,vardır 25-30 senesi...)



 Bu dantelleri ve fistoları ne yapacağımı bilmeden aldım, ama çok güzeller ve eminim ben bunları güzel bi şekilde değerlendiririm :)


İşte dikiş denemem, dikiş serüvenime önce bir çift yastık kılıfı dikerek başlamak istedim, fena da olmadı :) En kolaydan başlamak lazım ama di mi :)


22 yorum:

  1. kumaşlar, iğne, iplik, makas tüm bunlar benim dünyam, insanı acayip rehabilite ediyor, mutluluk veriyor, umarım siz de çok çok güzel işler çıkarırsınız.
    Ha bu arada, bu bir hastalık artık gördüğünüz her kumaşı her danteli, kurdelayı eve getireceksiniz haberiniz olsun:)))

    YanıtlaSil
  2. evet şimdiden ev kumaş doldu ama hiç bir dikiş bilgim yok o yüzden o kadar basit şeyler dikince bile mutlu oluyorum ki :)
    Sizin yaptığınız çantalara bayıldım ben de sizin bloğunuzu takipteyim :)

    YanıtlaSil
  3. nıl hanım merhaba.. kac zamandır bende dıkıse meraklandım :) ve benım gıbı bırını bulduğuma su anda sukredıyorum :) ben de hıc dıkıs bılmıyorum, ama dedığınız gıbı ruhumdakı ıstahı durduramıyorum:) hıc dıkıs bılmeden makına alıp bısıler yapmaya baslamıssınız.. ben de alsam acaba yapabılırmıyım:( bılemıyorum.. makınanınız modelı ve sakıncası yoksa fıyatını soylermısınız bana.. bır de ıcındekı klavuz yardımcı oldumu sıze..

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  4. Fidaneli; merhaba.. Öncelikle şunu belirteyim makina aldıktan sonra bir kaç denemede iyi kötü birşeyler dikerseniz eliniz alışıyor. ama benim annem terziydi ve ondan göre göre biraz da olsa göz aşinalığım vardı. makinam Singer Promise 1408.Ama 1409 modeli de hemen hemen aynı. Kullanma kılavuzunun çok faydası oldu açıkçası.Hem görsel olarak da anlatmışlar ne yapılması gerektiğini.Fiyatı da gayet uygun 200 liraya almıştım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  5. çok tsk ederım.. ben de 1409 modelını aldım.. sımdı sıra kumas almakta :) ıns. bırgun ben de burda dergılerındekı modellere ıc gercırmekten kurtulacağım..

    sevgıler

    YanıtlaSil
  6. güle güle kullanın. gerçekten dikiş dikmek ayrı bir zevk veriyor insana, diktiklerini giymek daha da büyük bir zevk :)
    Ben de bu arada bir çok şey diktim yakında paylaşacağım bloğumda.
    Eğer ist da oturuyorsanız ümraniyede kumaşçılar sokağı var orayı tavsiye ederim çok güzel kumaşlar oluyor

    YanıtlaSil
  7. ahh henuz o zevke nail olamadım :) ben avrupa yakasındayım, önce bu taraftakı pazarları bır turlamam gerekecek sanırım :) cok cok tsk ederım.. sızın calısmalarınızı da beklıyorum..

    YanıtlaSil
  8. ahh henuz o zevke nail olamadım :) ben avrupa yakasındayım, önce bu taraftakı pazarları bır turlamam gerekecek sanırım :) cok cok tsk ederım.. sızın calısmalarınızı da beklıyorum..

    YanıtlaSil
  9. merhaba bir marketin aktüel ürün kampanyasında gördüm bu makineyi. sanırım siz alalı 1 yıl olmuş. genel kanaatiniz nedir bu makineyle tavsiye eder misiniz alacak olanlara?

    YanıtlaSil
  10. Eğer dikiste çok profesyonel değilseniz bu makine işinizi çok kolaylıkla görür. Açıkçası ben memnun kaldım.hem marka olarak güvenilir bir marka hem de fiyat olarak çok uygun.

    YanıtlaSil
  11. Eğer dikiste çok profesyonel değilseniz bu makine işinizi çok kolaylıkla görür. Açıkçası ben memnun kaldım.hem marka olarak güvenilir bir marka hem de fiyat olarak çok uygun.

    YanıtlaSil
  12. bu makınayı yenı aldım kot pantolan dıkermi acaba lütfen cevap verırmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kot pantolonlarımın paçalarını yaptim, herhangi bir sorun çıkarmadan dikti.kumaşın kalınlıgına baglı tabi ama kot kumaşını dikiyor.

      Sil
  13. ben bu makınayı aldım ama elıme gecmedı memlekette babam almış a 101 den bıldıgımız kotlar yırtıldıgı zaman dıkermı bu makına esım dedıkı eger kalın kotu dıkıyorsa ıyı ce ıyı bır makınadır dedı lutfen cevaplarmısınız sızce dıkıyormu nıldıgımız kot pantolonları elıme makınam ıkı üç ay sonra gececek daha kafamı bulandırdı eşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kot pantolonlarımın paçalarını rahatlıkla dikebiliyorum.cok profesyonel bir makine değil ama evde kullanıma uygun.

      Sil
  14. bıde bu makına sallanıyormu dıkıs dıkerken lutfen cevap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyduğunu zeminle alakali.ben öyle bir sorun yasamadim

      Sil
  15. Merhaba bu makinanın fermuar ayağı varmıydı içinde yoksa bile dışardan alıp denediniz mi ? fermuar dikebiliyor mu?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba dikişi bilmiyorum büyük üzüntüler sonrası singer 1408 aldım.Düşüncelerim dağılıyor mutlu oluyorum.Fakat üst ipini koparıyor.Servise göre ben yanlış yapıyorum.Herhangi bir sorun yok.Polar ve bazen dikerken oluyor.Klavuzdaki herseyi denedim.Kalın iğne ve ayakta taktım ipliği değiştim aynı.Artık beceremediğimi düşünüp bırakmak üzereyim.Sizin farklı yorumunuz varmı

    YanıtlaSil
  17. slm..aynı makinadan bende bugün A101den aldım ama içindeki kullanma kılavuzu başka bir makinaya ait..bana yardımcı olabirseniz erdogan.figen@gmail.com adresine mail atarmısınız ordan size soracaklarımı sorayım..çok tşkler şimdiden..,

    YanıtlaSil
  18. slm..aynı makinadan bende bugün A101den aldım ama içindeki kullanma kılavuzu başka bir makinaya ait..bana yardımcı olabirseniz erdogan.figen@gmail.com adresine mail atarmısınız ordan size soracaklarımı sorayım..çok tşkler şimdiden..,

    YanıtlaSil