14 Haziran 2012 Perşembe

Bir tarifim var :)

Ispanaklı mantarlı tavuk sarma
Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti ve en sonunda kolları sıvadım ve yaptım.

Malzemeler:
yarım kilo ıspanak
yarım kilo mantar
1 tane soğan
krema
rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 parça kemiksiz but
isteğe göre üzerine kremalı mantarlı sos

İlk olarak 1 soğanı yemeklik doğrayıp az yağda öldürelim. Üzerine yıkanmış ve kıyılmış ıspanakları koyup onları da soteleyelim. En son olarak kesilmiş mantarları ekleyip biraz daha soteleyerek altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. soğuyunca üzerine kaşar rendesi ile kremayı ekleyelim. (Benim evde kremam yoktu o yüzden az miktarda süt ekledim)
Diğer taraftan tavuklarımızı bir kaseye koyup içine hazırladığımız harcı koyuyoruz, kaseyi ters çevirip borcama alıyoruz. Diğer parçaları da aynı şekilde dizip 180 derecede pişiriyoruz.
Tavuklar pişince fırından çıkarıp ister sade, ister üzerine kremalı mantarlı sos dökerek servis yapıyoruz.

 


 Bu kesilmiş hali :)
Afiyet olsun

12 Haziran 2012 Salı

peçetelerim


Bu postta elimde bulunan peçetelerin fotoğraflarını paylaşmak istedim.







 Bu erikli peçete benim en favori peçetem. O kadar çok cam tabak yaptım ki bu peçete ile... Hatta altta paylaştıklarım yeni mahsul eriklerden :)


5 Haziran 2012 Salı

Bu sefer dikişe el attım :)


Bu sefer de dikişe el atayım dedim. Dikiş bloglarını gezdikçe ruhumdaki istek kabardı ve hiç bir dikiş deneyimim olmamasına rağmen gözümü kararttım. Tabi öncelikle elimin altında olması gereken şeyleri aldım. İşte dikiş makinem, kullanma kılavuzundan çözebildiğim kadarıyla ayarlarını öğrendim sayılır.


Bunlar dikiş için gerekli malzemeler, dikiş setinin içinde makas, teğel sökücü, iğneler, mezura, iplikler falan var.


 Bu kumaşları ise yeni aldım, bazıları Salı pazarından bazıları ümraniye kumaşçılar sokağından, ama en sağdaki annemden (vintage sayılır,vardır 25-30 senesi...)



 Bu dantelleri ve fistoları ne yapacağımı bilmeden aldım, ama çok güzeller ve eminim ben bunları güzel bi şekilde değerlendiririm :)


İşte dikiş denemem, dikiş serüvenime önce bir çift yastık kılıfı dikerek başlamak istedim, fena da olmadı :) En kolaydan başlamak lazım ama di mi :)