21 Kasım 2011 Pazartesi

Yine Peçete Çalışması :)




Bu objeyi İkea 'dan almıştım. Hatta 2 tane aldım diğerini çekmece içi kaşıklık olarak kullanıyorum. Bunu da bu şekilde değiştirmek istedim.
Dış tarafı cilalı olduğu için zımparalamak gerekiyor ki boya güzel yapılabilsin. Bunda da mumla eskitme yöntemi uyguladım. Alt katına yine kahverengi akrilik boya uyguladım.
İç tarafına ve kenarlarına Cath Kidston marka peçeteyi uyguladım. En son olarak da verniklendi.

18 Kasım 2011 Cuma

Eskitme Ahşap Tepsim



Mumla eskitme yöntemi uyguladığım bu tepsiyi yapalı epey zaman oluyor. Mdf tepsiyi önce pürüzlerinden arındırmak için zımpara yapıp nemli bir bezle sildim. İlk olarak koyu kahverengi akrilik boya ile 2 kat boyadım. Ardından beyaz mum ile her yerini mumladım. Daha sonra beyaz akrilik boya ile 3 kat boyadıktan sonra kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra kalın zımpara ile, zevkime göre belli başlı yerleri zımparalayarak eskitme görünümü kazandırdım.
Tepsi tamamen kuruktan sonra yine hafif nemli bir bezle silerek tozlarını temizledim. Ardından beğendiğim resimleri kenarlarından keserek dekupaj uyguladım. En son olarak vernik uyguladım.

17 Kasım 2011 Perşembe

ahşap bardak altlıklarım


 Aslında bu bardak altlıklarını yapalı çok uzun zaman oluyor ama doğru düzgün fotoğrafını çekme imkanım olmamıştı. Bugüne kısmetmiş.
Burada mumla eskitme yöntemi uyguladım.Alt zemini laciverte boyadım ardından mumlayıp beyaz akrilik boya ile boyadım. Bir kaç kat boyamak gerekiyor. Eskitme uygulaması için gelişigüzel olarak zımparaladım. En son olarak üzerine dekupaj kağıdından kestiğim desenleri uyguladım. Ve sprey vernik uygulayarak bitirdim.

16 Kasım 2011 Çarşamba

Kutuya Dekupaj

Bu kutu lokum kutusuydu ve benim çok hoşuma gidiyordu, uzun zaman önce yapmıştım ama eklemek kısmet olmamıştı.Üzerindeki resmi dekupaj tutkalıyla uyguladım. Basit ama çok hoşuma giden bir çalışma oldu. Mutfakta ufak tefek malzemelerimi (kabartma tozu,vanilya vs.) koyarak bu kutuyu değerlendireceğim.

cam bardak altlıkları


 
Yine bir mavi güllü peçete çalışması. Bu peçeteyi ne kadar çok sevdiğimi söylememe gerek yok sanırım :)
Bu cam altlıklar aslında mumluk olarak satılıyor İKEA' da. Ama benim bu şekilde daha çok hoşuma gitti.

10 Kasım 2011 Perşembe

Kutu Dekupaj




Bu kutu şeffaf plastikten bir çikolata kutusuydu. İlk olarak beyaz sprey boya ile dış kısımlarını boyadım. Daha sonra kapağını Tepe Home' dan aldığım Cath Kidston marka peçete ile kapladım. Peçeteyi uygularken çok kırışıklıklar oluştu açıkçası pek içime sinmedi. Kutunun alt kısmını da son zamanlarda çok moda olan puantiye desenli kağıt ile dekupaj yaptım. Son zamanlarda fırsat buldukça ufak da olsa birşeyler yapmaya çalışıyorum.

6 Kasım 2011 Pazar

Ufak dekupaj çalışmalarım

 


Bu gül deseni benim en çok beğendiğim desenlerden biri  hatta bu desen ile mumluk - vazo takımı yapmıştım burada.
Bunlar aslında metalik renkteydi ama ben beyaz sprey boya ile boyadıktan sonra dekupaj yaptım. Çok basit ama bir o kadar da hoşuma gitti.
Bu ufak aksesuarları da ya kolye ucu olarak ya da yeni yaptığım ahşap sandıkta dekor olarak kullanmayı düşünüyorum.

5 Kasım 2011 Cumartesi

Ayna ayna söyle bana...



Eskiden metalik renkte olan ve çantamda kullandığım küçük aynamı dekupaj ile yeniledim. Öncelikle beyaz sprey boya ile 2 kat boyadıktan sonra desenini beğendiğim bir kağıdı dekupaj yaptım. Keşke yenilenmeden önceki halini de çekseydim ama bu dekupaj işlerinde benim acele edip sonucu bir an önce görmek istememden dolayı bazı şeyler sonradan aklıma geliyor..

4 Kasım 2011 Cuma

Yeni Çerçeveme Dekupaj







Uzun zamandır istediğim bir şeydi hamur kabartma yöntemiyle boyutlu olarak yapılan dekupaj..İlk denemem olmasına rağmen sonuç istediğim gibi oldu :)

Bloğum 1 yaşında!!

Tam geçen sene bugün doğum günümde "bu hayat hediye bana" diyerekoluşturdum bloğumu...